Nykyaikaiset risteilyalukset tarjoavat upeita kulinaristisia elämyksiä aamusta iltaan.
Lounas ja illallinen voidaan tarjoilla avoimina vuoroina, jolloin matkustajat valitsevat itse ajan ja pöydän tai vakiovuoroina, jolloin hovimestarien toimesta kaikille osoitetaan oma aika ja vakiopöytä. Matkustajien onkin jo saapumispäivänä tarkistettava ruokailumuodollisuudet laivan infopisteestä tai joillakin laivoilla suoraan ravintolasta.
Yleensä ruokailuajat ovat seuraavat:
Ruokailuajat saattavat vaihdella laivoittain ja esimerkiksi retkiohjelmasta riippuen.
Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean ja Princess Cruises ovat jo aloittaneet useilla laivoillaan "aikatauluttomat ruokailut", jolloin matkustajilla on mahdollisuus varata ruokailuja useissa eri ravintoloissa ja eri aikoihin, rippumatta eri kattauksista. Varustamosta riippuen tämä palvelu on nimeltään esim. "Freestyle Cruising" tai "Personal Choice Cruising".